Az új mérce a komissiózásban!

Itt az új mérce a komissiózásban!

A STILL bemutatja a világ legmodernebb komissiózó targonca-flottáját

A hatékony és gyors logisztikai folyamatok döntő jelentőségűek, és ezekben gyakran jut kiemelt szerep a precíz komissiózásnak. A STILL alaposan felmérte ezeket a folyamatokat és a targoncáinak feladatát ezen a területén. A célunk az volt, hogy e tényezők figyelembe vételével kiderítsük, hol vannak további optimalizálási lehetőségek. Így eszközeink még inkább megfelelnek majd a modern logisztika folyton változó folyamatbeli követelményeinek.

A sor az új keskeny folyosós MX-X modellel kezdődött, melyet a vertikális komissiózó EK-X követett. Ezután érkezett a díjnyertes, autonóm horizontális komissiózó iGo NEO CX 20 targonca, majd végül a STILL család legújabb tagja, a rendkívül sokoldalú OPX sorozat jelent meg.

Ismerje meg a legmodernebb komissiózó targonca-flottánkat, és győződjön meg ennek hatékonyságáról személyesen is!

A világ legmodernebb komissiózó targonca-flottájának áttekintése


MX-X

A forgási sebesség bajnoka a magas keskenyfolyosós raktárban

 • A raktárhelyek optimális kihasználása: 18 m-es emelési magasság és a legnagyobb maradék teherbírás
 • Gyors be- és kitárolás: az Aktív Teherstabilizálás (ALS) radikálisan csökkenti az emelőoszlop kilengését
 • Nagyfokú kezelői kényelem: tágas és rugalmasan konfigurálható vezetőkabin SMART kezelőegységekkel
 • Legjobb teljesítmény: az Ön igényei szerint egyedileg alakítható teljesítmény csomagok

Ön egy olyan targoncát kap, mely a méretektől kezdve egészen a műszaki jellemzőkig ténylegesen az Ön egyéni igényeihez illeszkedik.


A teljesítmény és a kényelem kivételes összhangja

Innovatív technológiák és jól átgondolt modul rendszer: az új keskenyfolyosós targonca (Man-up), az MX-X új mércét állít fel a teljesítmény és a felhasználóbarát kezelés területén. Rendelhető forgóvillás vagy teleszkópvillás kivitelben, egészen 1.500 kg alapteherbírásig. Az Ön számára fejlesztettük ki, hogy minden kihívásnak optimálisan eleget tegyen a keskenyfolyosós raktárban. Az MX-X minden felhasználási profilhoz rendelkezik megfelelő teljesítmény csomaggal.

A középpontban a kezelő: tágas és sokoldalúan konfigurálható vezetőkabin, melynek SMART kezelőegységei és intelligens segédrendszerei biztonságos, kellemes és hatékony munkavégzést tesznek lehetővé az egész műszak alatt.

Az MX-X a forgási sebesség bajnoka a magas keskenyfolyosós raktárak világában: akár 14 km/h menetsebesség, 18 m emelési magasság és a piacon elérhető legnagyobb maradék teherbírás. Túl ezeken az opcionális Aktív Teherstabilizálás (ALS) a be- és kitárolási folyamatot gyorsítja fel akár 5%-kal, a forgóvilla szerkezete pedig még kisebb oldaltávolságot tesz lehetővé komissiózáshoz. Az MX-X a kivételes stabilitásával is kitűnik a kiegészítő emelés teljes hosszában futó hegesztésének köszönhetően.

Az egyedileg az Ön igényeihez konfigurálható STILL MX-X magas raktári targoncák kiemelkedő funkcionalitásukkal inspirálni fogják Önt is.

Ezt mondják az ügyfeleink az új MX-X sorozatról

Pontszerzés a hatékonyság és a kényelem terén – az MX-X jól teljesít a SHUON logisztikai szolgáltatónál. A Schuon hetente akár 20.000 raklapot is kiszállít. Ezért itt nagy szükség van a hatékonyságra és a gyorsaságra. Itt az MX-X az ergonómia jelentős javulásával szerez plusz pontokat. Olvassa csak el Ön is!

A Fekete-erdőben, Haiterbachban található Schuon logisztikai szolgáltató üzleti sikerét nem csak a gördülékeny logisztikai folyamatok határozzák meg, hanem nagymértékben a termék-, és keresletingadozással szembeni rugalmasság is. „Hogy rugalmasan reagálhassunk, egy olyan raktári berendezésre építünk, amely a mi igényeinkre van szabva”, hangsúlyozza Horst Schuon, tulajdonos és cégvezető. „ Az új STILL MX-X keskenyfolyosós targoncával maximális rugalmasságot érünk el, és mindezt nagy teljesítmény mellett.”

A STILL és a Schuon között egy többéves partneri kapcsolat áll fenn. A hamburgi intralogisztikai szakértő nemcsak az állványrendszert telepítette a csarnokban, mely 17,2 méter magas, 30 folyosóból áll, és 65.000 raklaphelyet számlál, hanem több éve már Full Szerviz szolgáltatás keretében a logisztikai szolgáltató targonca flottájáról is gondoskodik. „Büszkék vagyunk a több éve tartó és kölcsönös bizalmon alapuló partneri kapcsolatra a Schuonnal. Ezáltal jól ismerjük a folyamatokat és az ebből adódó kihívásokat a vállalaton belül”, magyarázza Thomas A. Fischer, a STILL GmbH értékesítésért, marketingért és szervizért (CSO) felelős ügyvezetője. „ A mi MX-X sorozatunk kimondottan a logisztikai szolgáltató kemény felhasználási követelményrendszeréhez illeszkedik. Ehhez górcső alá vettük a komissiózás területén a targoncáink koncepcióját, és optimalizálási lehetőségeket vetettünk fel.”

A logisztikai szakértő raktára a 140.000 raklaphellyel és 80.000 komissiózási hellyel a leggazdaságosabban van kialakítva. Legyen az ütemezett „Just in Sequence“-beszállítás, minőségmenedzsment és készlettervezés a beszerzési logisztika számára, egészen az online áruházak rendeléseinek teljesítéséig, a Schuon összesen 120 dolgozójával a székhelyen, Haiterbachban, és Lengwilben, Svájcban a feladatok rendkívül széles körét látja el a raktározás területén.

A sínes megvezetésű MX-X keskenyfolyosós targoncák szolgálják ki a Schuon főcsarnokában felső állványszinteket. A kiegészítő emelés segítségével a targoncák a rakatokat akár 18 méteres magasságba is képesek könnyedén felemelni. A szükséges elérési sebesség biztosításához a főemelés és a kiegészítő emelés egyszerre lép működésbe. Hogy ne csak az árukezelés menjen biztonságosan végbe, hanem a komissiózási folyamatot is felgyorsítsák, az MX-X-et felszerelték az új ALS-rendszerrel, ami a rakatot a STILL FM-X tolóoszlopos targoncánál alkalmazott aktív teherstabilizáláshoz hasonlóan stabilizálja. Ez azt jelenti, hogy a hidraulika vezérlés segítségével az oszlop kilengéseit a be-, és kitárolás folyamán kiegyenlítik. Ezáltal lehetővé válik a forgóvilla oldalirányú kitolási sebességének és mélységének intelligens vezérlése. Az azonos betárolási mélység biztosítása mellett így még akár 5 %-kal magasabb forgási sebességet is el lehet érni a ki-, és betárolás során.

A Schuon hetente akár 20.000 csomagot is kiszállít. Ezért itt nagy szükség van a hatékonyságra és a gyorsaságra.  Az online-kereskedelem növekedésével a dolgozóknak az egész raklapok kezelése helyett egyre gyakrabban kell megbontani a rakatokat és kisebb egységekben a raklapokról komissiózni. Itt az MX-X az ergonómia jelentős javulásával emelkedik ki. Például megnövelték a vezetőkabint, csökkentették a kilengést, aminek eredményeként a kezelő fáradásmentesen tud dolgozni és emelni tudja komissiózásnál a szedési mennyiséget. A forgóvilla szerkezetének átdolgozásával nemcsak a kiegészítő emelés stabilitása javult, hanem a kabin távolsága is csökkent 40 mm-rel a raklap végétől számítva, és a dönthető védőkorlátnak köszönhetően kisebb az oldaltávolság, a kezelő így könnyebben eléri az állványt.

Mivel a gyors komissiózásnál döntő szerepe van az elérési sebességnek, a főemelés és a kiegészítő emelés egyszerre történő működtetése lényeges hatékonyság-növekedést jelent. „Az új MX-X segítségével az állványhely gyorsabban megközelíthető, és a kivétel után folyamatosan haladva a raklapot gyorsabban el lehet szállítani az átadó pozícióhoz”, mondja Horst Schuon. Ezen kívül a forgóvilla jobb stabilitása, és az oldalirányú kitolás nyugodtabb futása gondoskodik a logisztikai szolgáltató érzékeny árukészletének biztonságos kezeléséről.

„A Schuon logisztikai szolgáltatónál tapasztalható kemény igénybevétel megmutatta számunkra, hogy az új targonca koncepciónkkal teli találatot értünk el, mely a legmodernebb raktározási igények által támasztott követelményeknek is kiválóan megfelel. Az új STILL MX-X komissiózó targoncák a nagy forgási sebesség és az ergonómia optimális kombinációját képezik, mely az olyan ügyfeleknél, mint a Schuon szemmel láthatóan kifizetődik” vélekedik Thomas A. Fischer.


Szeretne még többet megtudni az új MX-X modellről?

Ide kattintva letöltheti a műszaki adatlapot:

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakképzett munkatársaink örömmel segítik Önt, ha további információkra van szüksége. Várjuk a hívását.

06 34 573 211
Döntését további információkkal tudjuk segíteni?
Örömmel felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk.
This site is protected by FriendlyCaptcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

EK-X

EK-X – A komissiózás új dimenziója.

Ő a komissiózás királya, és a sztár minden keskenyfolyosóban: Az EK-X vertikális komissiózó targonca referenciaértékkel bír a teljesítmény, komissiózási magasság, maradék teherbírás, funkcionalitás és ergonómia témakörében.

 • A raktárhelyek optimális kihasználása: komissiózási magasság egészen 12 méterig
 • A nagy és tágas kabinban a lehető legnagyobb mozgástér
 • A legjobban hozzáigazítható minden raktárhoz: egyedi igényekhez szabott megoldás a modul rendszernek köszönhetően

Az EK-X vertikális komissiózó targonca teljesítmény-optimalizált működési elvével új mércét állít fel. A 12 méteres komissiózási magasság, a 0,4 m/s emelési sebesség, az akár 13 km/h menetsebesség, valamint a kezelő maximális biztonsága és ergonómiája magukért beszélnek. Ehhez jön még egy kiváló látómező és az OPTISPEED rendszernek köszönhetően ez a kompakt raktári segéd mindig a lehető legnagyobb sebességgel és pontossággal közlekedik – anélkül, hogy ez a menetbiztonságot befolyásolná. Az OPTISPEED 4.0 segítségével lehetséges a rakathely félautomata megközelítése is, ami időt takarít meg, és biztosítja a raktárkapacitás lehető legjobb kihasználását.


A rázkódást elnyelő vezetőkabin nagy mozgásterével és a kiegészítő felszerelések nagy választékával zárja a teljesítménytényezők sorát. Az EK-X minden raktárhoz egyedileg méretezhető a STILL modul rendszernek köszönhetően. Minden modell egyedileg konfigurálható és optimálisan hozzáilleszthető a követelményekhez.


Az EK-X a legmodernebb komissiózó targonca-flottában

További információt, képeket, videókat, valamint a gépek műszaki adatait az EK-X termékoldalán találja.

Személyesen is örömmel állunk rendelkezésére. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a STILL-Hotlinesegítségével vagy a lent található adatok kitöltése útján.

 


iGo neo CX 20

iGo neo CX 20 - Az intelligens út

Az iGo neo CX 20 lépésről lépésre követi a komissiózást végző kezelőt a munkavégzés során, és igény szerint előre is tud menni az első, vagy a második raklappozícióhoz. A targonca folyamatosan elsőbbséget biztosít a kezelőnek, és önállóan tartja a távolságot az állványtól – legalább 50 cm-t -, amit a kezelő számára előír.

 • Az autonóm rendszer a komissiózási teljesítményt akár 30 %-kal is növeli
 • Munkaerő,- és energiatakarékos: az árut csak rövid szakaszokon kell kézzel szállítani
 • Egyedi komissiózás: a targoncát könnyedén hozzá lehet igazítani a kezelő speciális igényeihez
 • Csúcsteljesítmény: 2 tonna teherbírás, akár 12 km/h

Az iGo neo CX 20 önállóan követi a komissiózást végző kezelőt a munkavégzés során és igény szerint előre is tud menni az első, vagy a második raklappozícióhoz.  A targonca tartja az egyedileg beállított, minimum 50 cm-es távolságot az állványtól és a kezelőtől, önállóan és pontosan. A kezelő így teljes egészében a munkára koncentrálhat. Ez pedig jelentősen növeli a komissiózási teljesítményt és csökkenti a szedési hibák számát. A biztonságról a mozgásokat figyelő érzékelők gondoskodnak, melyek képesek különbséget tenni a kezelő, további személyek és az útvonalon fekvő akadályok között.

Akadályok vagy torlódás esetén az útvonalat és a sebességet a kialakult helyzethez igazítja. Amikor ismét szabad az út, a vezető nélküli iGo neo CX 20 újra felzárkózik. Felismeri az üres állványhelyeket, és elhalad mellettük. A kereszteződéseken is csak akkor megy át önállóan, ha a kezelő ezt jóváhagyta.

Az önálló üzemmód mellett a gépet kézi vezérléssel is lehet kezelni.

A jövőbe mutató önműködő technika fáradásmentes és összpontosított munkavégzést garantál. Ezen túl 2 tonna teherbírásnál az akár 12 km/h is nagyon hatékony.


Az iGo neo CX 20 a legmodernebb komissiózó targonca-flottában

További információt, képeket, videókat, valamint a gépek műszaki adatait az iGo neo CX 20 termékoldalán találja.

Személyesen is örömmel állunk rendelkezésére. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a STILL-Hotlinesegítségével vagy a lent található adatok kitöltése útján.

 


OPX

OPX - Inspiráló dinamizmus       

Legyen szó kiskereskedelemről, autóiparról vagy élelmiszeriparról, a STILL OPX horizontális komissiózó targonca akár 2,5 tonnás teherbírásig egy igazi innovatív, sokoldalú tehetség. A sokféle változatot és funkciót felvonultató OPX szinte bármilyen felhasználási területre optimális megoldás. Mindig hatékony, mindig megbízható, mindig inspirálóan dinamikus.

 • Nagy teherbírás, akár 2,5 tonnáig
 • Easy Drive kormány, beleértve a magasságbeli állíthatóságot és minden funkciógomb könnyű elérhetőségét
 • Sebesség akár 14 km/h
 • Akkumulátor kapacitás: 620 Ah
 • Legnagyobb fordulékonyság és kiemelkedő menetdinamika
 • Automatikus sebességszabályozás kanyarodáskor
 • Alacsonyabb oldalmagasság beszálláshoz (fellépő magassága: 130 mm)
 • Nagyméretű rakodófelületek

Opcionális funkciók:                                                            

 • Hidraulikusan emelhető vezetőállás, beleértve az ergonomikus leeresztő funkciót (komissiózási szemmagasság akár 2.800 mm-ig)
 • Sétáló üzemmód
 • Lehajtható fellépő az első szintről való komissiózáshoz
 • Magasságban állítható és pneumatikus csillapítású lehajtható ülés
 • Pneumatikus csillapítású, egyedileg beállítható vezetőállás (28%-kal csökkent az emberi testre ható rázkódás)
 • Keskenyebb kivitelű háttámlával egy még tágasabb vezetői munkahely kialakítása
 • 12 V-os csatlakozó aljzat további fogyasztókhoz
 • Intelligens LED nappali világítás
 • Oldalsó akkumulátorcsere
 • Li-Ion-akkumulátor
 • Beépített töltő berendezés


Az OPX a legmodernebb komissiózó targonca-flottában

További információt, képeket, videókat, valamint a gépek műszaki adatait az OPX termékoldalán találja.

Személyesen is örömmel állunk rendelkezésére. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a STILL-Hotlinesegítségével vagy a lent található adatok kitöltése útján.

Döntését további információkkal tudjuk segíteni?
Örömmel felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk.
This site is protected by FriendlyCaptcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.