Racking rendszerek Mobil állványok

Rendszer a maximális helykihasználásért

 • A rendelkezésre álló raktárterület maximális kihasználása - akár 80%-os helymegtakarítás a hagyományos állványokhoz képest.
 • A munkasorok a targoncához és a folyamathoz igazodnak - szükség esetén egynél több munkasor tervezhető, vagy több keskeny folyosó nyitható a komissiózáshoz
 • A rendszer több szakaszban telepíthető a raktárkapacitás fokozatos növelése érdekében
 • A megnyitott munkasoron belül minden raktárterülethez hozzáférhet
 • Rövid távolságok

Szeretné a lehető leghelytakarékosabban tárolni áruit? Nézze meg a STILL mobil állványait. Ez az állványrendszer csak egyetlen munkasornak igényel helyet a raktározáshoz és a kitároláshoz - a raktár többi része teljes egészében raktározásra használható.

A mobil állványok csúcspontja: Ennek a rendszernek a folyosói kocsikra vannak szerelve, amelyeket villanymotorok mozgatnak. A STILL mobil állvány lehetővé teszi az áruk helytakarékos tárolását, miközben az állvány mozgatásával minden egyes raktározási hely közvetlenül elérhető.

Mivel csak egy munkasor van, a rendelkezésre álló raktárterület optimálisan kihasználható. Ez például a hűtőházak és fagyasztók esetében jelent előnyt. Más állványrendszerekhez képest sokkal több áru tárolható egy adott alapterületen. A STILL mobil állványrendszerben a munkafolyosó szélessége az alkalmazott targoncákhoz igazítható.

A kocsik működtetése az állványtartón lévő kezelőszervekkel, távvezérléssel vagy automatikusan egy raktárkezelő fő rendszerhez csatlakoztatott interfészen keresztül történik. A gyalogosok védelmére fénysorompók vannak felszerelve.

Kapcsolatfelvétel

Szeretne többet megtudni? További információkért lépjen kapcsolatba velünk.

+36 34 573 211

Kérelem a következő címre: Mobil állványok

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Mobil állványok - tervezés

A mozgó állványok magából az állványból, egy kocsiból, futó- és vezetősínekből, valamint vezérlő- és biztonsági berendezésekből állnak. A gyalogosok védelmére fénysorompókat szerelnek fel. Az állvány általában raklap- vagy konzolos állvány. Ezért az állványokon hosszú anyagokat vagy különböző raklapokon lévő rakományokat lehet tárolni. A dinamikus állványok hossza, valamint a szintek száma és magassága egyénileg az Ön igényeihez igazodik. Ezután kiválasztják a megfelelő kocsit, amely képes a kívánt terhek szállítására. A kocsik sínen mozognak.


Mobil állványok - alkatrészek

Sínek

A mobil állványrendszerhez sínekre van szükség a padlóban, amelyeken a mobil állványok mozogni tudnak. Vannak hornyokkal ellátott vezetősínek és sima sínek, az úgynevezett futósínek. Ezeknek a futó- és vezetősíneknek a felső széle a padló szintjén van. Mivel az újonnan épített épületekben a padlót még nem öntötték be, gyakran van lehetőség magasabb futósínek beépítésére. A magas darusínt a felső padlóburkolati réteg belsejébe lehet beépíteni. A réteg teljesen körülveszi a darusínt, és szilárdan rögzíti azt a padlóban. Meglévő raktárépületekben a lapos síneket egy vágott horonyba vagy közvetlenül a meglévő padlóra lehet felszerelni. A meglévő padlóra történő közvetlen telepítéshez utólag új felső padlóburkolati réteget kell építeni.

Kocsik

A kocsi a mobil állványrendszerek központi eleme. Az állványok a kocsira vannak felszerelve. A kocsik motorokkal vannak felszerelve. Ezek a motorok mozgatják a kocsikat a síneken a padló mentén. Vannak két- vagy négykerekű kocsik, amelyek sima vagy vezető kerekekkel vannak felszerelve. A kocsik kialakítása a tervezett terhelési súlyoktól függ.

A homlokzati védelem

A mobil állvány homlokzati oldala fénysorompókkal van ellátva. A fénysorompók a belépés/belépés ellenőrzésére szolgálnak működés közben. Ha a homlokzati védelem fénysorompóit a mozgó állvány mozgása közben egy gyalogos vagy targonca megszakítja, a rendszer automatikusan leáll. A rendszer emellett vészleállító gombokkal is fel van szerelve.

Mobil állványok - fontos tervezési paraméterek

Az ábra a polcszintek, az emelőmagasságok, a szükséges targoncák és a munkafolyosók szélessége közötti kapcsolatot mutatja. A targonca és a mozgó állvány az Ön igényeinek megfelelően szinkronizálva és tervezve van.


Mobil állványok - tartozékok

 • Világításvezérlés: A mozgó állvány vezérlése további relékkel bővíthető, például a nyitott folyosó világításának bekapcsolására.
 • Éjszakai légkeringés: A munkasorok minden kocsi között egyenlő távolságra vannak egymástól. Mivel ebben a helyzetben a levegő jobban tud keringeni, ezt a funkciót gyakran használják fagyasztott raktárakban, hogy az áruk optimális hűtését lehetővé tegyék.
 • Rendeléskiszedő pozíció: A munkasor több kocsi között helyezkedik el. Ebben az esetben meg kell határozni, hogy a folyosók minden kocsira egyformán szélesek legyenek, vagy csak bizonyos kocsikra. Olyan keskeny folyosókat alakítanak ki, amelyekben a dolgozók a rendszerek alsó szintjeiről tudják felvenni a megrendeléseket. Egyszerre több alkalmazott is dolgozhat a rendszerrel.

   

 • Vezérlés: A vezérlőkkel az egyes kocsik mozgatásával lehet megnyitni a munkapályát.
 • Távirányító: Az opcionális távirányító lehetővé teszi a gyaloglási távolságok és az idő megtakarítását a munkapálya targonca belsejéből történő megnyitásával.
 • Fő kapcsolószekrény: Alapvetően a fő kapcsolószekrényt az állványrendszer közelében helyezik el. A főkapcsolószekrényben találhatók a rendszer fő vezérlőelemei. A különböző vezérlőlámpák tájékoztatást nyújtanak az állvány állapotáról, és megjelenítik az esetleges hibaüzeneteket.
 • Kiegészítő vezérlőpanel: A raktárban a hosszú gyaloglási távolságok elkerülése érdekében az állványra egy kiegészítő vezérlőpanel is felszerelhető. Ez egy kiegészítő vezérlőegység, amely minden olyan funkciót kínál, amelyet általában csak a fő kapcsolószekrény biztosít. Ezeket olyan hűtőházakban vagy fagyasztóládákban is használják, ahol a fő kapcsolószekrény a hűtőtéren kívül, egy külön területen található. A kiegészítő vezérlőpanel segítségével minden funkció a hűtőtéren belülről is működtethető.
 • targonca-érzékelés: A "targonca-érzékelés" opcióval a rendszer a targonca árbocának magasságában elhelyezett kiegészítő fénysorompókon keresztül felismeri, hogy a targonca belép-e a munkafolyosóra vagy elhagyja azt. Ha egy targonca elhagyja a munkaterületet, a rendszer automatikusan "üres" állapotba kapcsol, nem kell további gombot megnyomni. A rendszer azonnal képes elmozdulni.
 • Kocsiszekrényfedél: A kocsik a hozzáférhető veszélyes területek védelme és a balesetek megelőzése érdekében fedelekkel (forgácslap/rács) vannak ellátva. A forgácslapok mellett opcionális elhelyezési keretek is használhatók, amelyek növelik a forgácslapok terhelhetőségét a legalsó kocsiszinten.
 • Hátsó fal hálórácsok/biztonsági kerítések: A hátsó fal hálórácsok a gyalogosok védelmére szolgálnak. Ezeket az alkatrészeket az állvány hátsó oldalára vagy a padlóra rögzítik. A hálórácsok megakadályozzák, hogy az alkalmazottak megsérüljenek az állványról leeső raklapok miatt. A biztonsági kerítések biztosítják, hogy a rendszerbe csak a fénysorompókkal védett bejáratokon keresztül lehessen belépni.

Mobil állványok vásárlása

A hatékonyságra tervezett raktár garantálja a magas gazdasági megvalósíthatóságot. Profitáljon a STILL szakértőinkkel folytatott szakmai konzultációból már a raktártervezés kezdetétől fogva. Mielőtt meghozza a vásárlási döntést, mindenben segítünk Önnek - a raktártervezés ellenőrzésétől a tervezett munkafolyamatok megbeszéléséig. Számos oka van annak, hogy miért érdemes a STILL mellett döntenie, ha raklapszállító állványt vásárol:

 • Sokéves szakértelem: Több mint 95 éve közel állunk ügyfeleinkhez.
 • Partnerség, amelyre számíthat.
 • Holisztikus prémiumkoncepció - a tanácsadástól a szervizig.
 • Mindig közel van Önhöz: 14 fióktelep, 37 bérbeadási fióktelep & 800 szerviztechnikus csak Németországban.
 • Kiképzett szerelőcsapat biztosítja a állványrendszer megfelelő összeszerelését.