Racking rendszerek Drive-in és drive-through állványozás

Mélyen tárolja és helyet takarít meg

  • Kompakt tárolás a jó helykihasználás érdekében
  • Nyomásra érzékeny áruk biztonságos tárolása
  • Ideális azonos termékek nagy mennyiségének tárolására
  • Nagyon jó áttekinthetőség nagy tételek esetén

Elsősorban nagyszámú azonos terméket szeretne kompakt módon tárolni a raktárában? Akkor érdemes megnéznie a gazdaságos STILL behajtós és áthajtós állványokat. Rugalmas kialakításának köszönhetően ez az állványtípus kiemelkedően hatékony helykihasználást biztosít a raktárban. Ha az állványokat behajtós állványként tervezték, az anyagok tárolása és kitárolása az állvány egyik oldaláról történik.

Ez a tárolórendszer ideális több raklapnyi áru egymás mögötti tárolására. Az állványt úgy tervezték, hogy az ipari targoncák az állványcsatornákon belül mozoghassanak a raklapok tárolása vagy kiemelése érdekében. Ez a fajta tárolás ideális a nyomásra érzékeny áruk vagy a szezonális árukat tároló raktárak számára, mivel ezek a termékek általában hosszú ideig a csatornákban maradnak. A behajtó állványok alapesetben a LiFo (Last in, First out) elvet követik. Lehetőség van FiFo (First in, First out) elv szerint is működtetni a behajtós állványokat.

Kapcsolatfelvétel

Szeretne többet megtudni? További információkért lépjen kapcsolatba velünk.

+36 34 573 211

Kérelem a következő címre: Drive-in és drive-through állványozás

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Drive-in és drive-through állványok - tervezés

A behajtós és áthajtós állványok lehetővé teszik, hogy a raktári targonca behajtson az állványba a raklapok rakodása vagy lerakása céljából. A raklapok egymás mögé kerülnek, és több szintben is egymásra rakhatók. Általában a raklapokat hosszú ideig tárolják az állvány csatornáiban. Ahhoz, hogy a targonca biztonságosan behajthasson az állványba, vezetősíneket szerelnek a padlóra.

A tartósínek kialakítása fontos az állványrendszer megfelelő működéséhez, mivel a raklapokat ezeken tárolják. Fontos, hogy a síntámaszok közötti távolság elég széles legyen ahhoz, hogy a targonca az állványon belül mozoghasson, és a raklapot biztonságosan elhelyezhesse a síntámaszon. A szabványos kivitelben a síntámaszok kampós konzolokhoz vannak csavarozva, amelyek a tartósíneket a keretekhez kötik.


Drive-in és drive-through állványok - alkatrészek

Racktartók

Az állványtartók speciális acélprofilokból készülnek, és a jól bevált STILL behajtó és áthajtó állványok rögzített elemei. A két tartó a szintprofilokhoz csavarozva oszlopot alkot. A jobb stabilitás érdekében az állványtartók szilárdan a padlóhoz vannak rögzítve. Az egyes oszlopokat távolsági darabok kötik össze egymással.

Vízszintes kereszttartók és hosszgerendák

A behajtó és az áthajtó állványok oszlopait hosszirányban hosszanti gerendák kötik össze, amelyek további stabilitást adnak az állványnak.

Függőleges keresztgerendák

A függőleges keresztgerendák biztosítják a rendszer szükséges stabilitását.

Tartósín

A raklapokat a tartó sínpárokban tárolják, amelyeket konzolok rögzítenek az oszlopokhoz. Az egyes szintek magassága 50 mm-es lépésekben egyedileg állítható. A széles hordozófelületek és a tölcséres oldalfalak gondoskodnak a raklapok biztonságos elhelyezéséről.

Ütközésvédő

A munkavédelem növelése érdekében a jól látható ütközésvédők védik az oszlopokat. Sérülés esetén az ütközésvédők könnyen cserélhetők.


Drive-in és drive-through állványok - fő tartozékok

Padlósín

A padlósín védi a kereteket, amikor a targoncak a csatornában mozognak. Kérésre a padlósín rövid folyosóknál elhagyható, vagy csak az első oszlopot védi a sín. Javasoljuk a sín használatát az egész csatorna mentén.

Bejárati asszisztens a támasztó sínhez

Ez az asszisztens védi a raklapot és a tartó sínt, amikor a targonca behajt a csatornába. Emellett megkönnyíti a folyosóba való helyes belépést emelt raklappal. A targonca vezetője számára nem mindig könnyű észrevenni, hogy a raklap alsó széle már a sín hordozófelülete fölött van-e.


Drive-in és drive-through állványok - fontos tervezési paraméterek

A képen az egyik végéről működtetett behajtó állványok tárolási és kitárolási sorrendje látható. Az árukat alulról felfelé, majd hátulról előrefelé tárolják. A kitárolás fordított sorrendben történik. A LiFo-elv (Last in, First out - Utolsó be, első ki) érvényesül a tárolás és a kitárolás során.

A két végről üzemeltetett behajtós állványok ugyanazt a tárolási és kitárolási eljárást követik, mint az egyik végről üzemeltetett behajtós állványok. Az egyetlen különbség: Ezek két behajtó állványból állnak, amelyek hátsó oldalai egymás felé mutatnak.

A behajtó állványokban a rakományokat az egyik végén tárolják, és a másik végéről szerelik be. Az áthajtós állványok ezért a FiFo (First in, First out) elvet követik.

Beschickung
Beschickung

Távolságok

Az állvány tervezésénél be kell tartani a FEM követelményeit az állványkeretek és a raklapok, valamint a targonca közötti kötelező távolságok tekintetében.


Vásárlás drive-in és drive-through állványok

A hatékonyságra tervezett raktár garantálja a magas gazdasági megvalósíthatóságot. Profitáljon a STILL szakértőinkkel folytatott szakmai konzultációból már a raktártervezés kezdetétől fogva. Mielőtt meghozza a vásárlási döntést, mindenben segítünk Önnek - a raktártervezés ellenőrzésétől a tervezett munkafolyamatok megbeszéléséig. Számos oka van annak, hogy miért érdemes a STILL mellett döntenie, ha behajtó és áthajtó állványt vásárol :

  • Sokéves szakértelem: Több mint 95 éve közel állunk ügyfeleinkhez.
  • Partnerség, amelyre számíthat.
  • Holisztikus prémiumkoncepció - a tanácsadástól a szervizig.
  • Mindig közel van Önhöz: 14 fióktelep, 37 bérbeadási fióktelep & 800 szerviztechnikus csak Németországban.
  • Kiképzett szerelőcsapat biztosítja a behajtós és áthajtós állványok megfelelő összeszerelését.