Individualizálás

Tökéletes választás minden igényhez

Vevői lehetőségek és individualizációk

A vállalat 1920-as alapítása óta a STILL minden tevékenységének középpontjában egy dolog áll: ügyfeleink kihívásainak mélyreható megértése. Ennek eredménye a személyre szabott megoldások és a nagymértékben testre szabható termékek, amelyek tökéletes illeszkedést ígérnek minden vállalat intralogisztikájához.

Henry Ford, az autógyártó és a futószalag korai alkalmazója körülbelül egy évszázaddal ezelőtt azt mondta akkori ügyfeleinek, hogy bármilyen színű autót rendelhetnek, ha az fekete. Hans Still számára ez a hozzáállás elképzelhetetlen lett volna.

100 Jahre maßgeschneiderte Produkte & Dienstleistungen

Még akkor is, amikor az 1920-ban alapított vállalat még csak egy elektromos generátorok javítóműhelye volt, mélyen megértette az ügyfelei előtt álló különböző kihívásokat, és azokat egyénre szabottan oldotta meg. Végül is minden egyes javítás végső soron egyedi eset. Hans Still számára a személyre szabott termékek és szolgáltatások képezték az ügyfélközpontúság alapját, amelyet mindenkor igyekezett fenntartani. Ez a hozzáállás döntő versenyelőnyt eredményezett, és a STILL márka egyik legfontosabb állítása volt.

Szabott megoldások: A STILL aduja

A sorozatmegoldásoknak az ügyfelek egyedi igényeihez való igazítása szintén mélyen a STILL DNS-ében gyökerezik. A generátorokról a targoncákra való áttéréskor a hamburgi hagyományőrző vállalat ugyanezen az úton haladt tovább: legyen szó az ügyfelek vállalati színeiben történő fényezésről, a speciális funkciókhoz szükséges felépítményekről vagy tartozékokról, illetve a nagyon speciális igényű alkalmazásokhoz való egyedi gyártásról, a STILL nagy termelési kapacitásának és saját járműfejlesztésének köszönhetően az egyedi szállítási megoldások széles választékával rendelkezett.

1947-ben például a Deutsche Bundesbahn (Német Szövetségi Vasutak) nagy mennyiségben rendelte meg az EK 2000 elektromos kocsit. Keskeny, fordulékony és rugalmas, pontosan illeszkedik a peronok és rakodóvágányok szűk helyviszonyaihoz. És még ma is ennek a klasszikus járműnek az utódai jellemzik az áruszállítást a német és európai pályaudvarok peronjain.

/products/Company/100_Jahre_STILL/Customer_Options/Bild_03.png

Növekvő kereslet a személyre szabott termékek iránt

Az évtizedek során a személyre szabott termékek iránti kereslet tovább nőtt. A németországi "gazdasági csoda" évei és a lakosság széles rétegeinek ezzel összefüggő jólétnövekedése további lendületet adott ennek a fejlődésnek. A testreszabás, a tömeges testreszabás és az egyedi ipari gyártás a 21. század meghatározó megatrendjévé válik: megfelel a vásárlók autonómia, egyéniség és önrendelkezés iránti vágyának. Végső soron a személyre szabott terméknek egy célközönsége van.

Ez egy logikus hármas: az egyéni igények testre szabott termékeket tesznek szükségessé, azok gyártása pedig egyedi gyártási folyamatokat igényel - ez különösen az intralogisztikai kérdésekre is vonatkozik. A szabványosított termékekről a személyre szabható termékekre való áttérés rugalmas, de hatékony folyamatláncokat igényel a gyártásban és a forgalmazásban. A vállalatoknak meg kell tanulniuk, hogy a vevőt bevonják a gyártási folyamatba, azaz a végtermék előállításához szükséges összes gyártási és logisztikai folyamatot a vevő profiljához igazítsák. Csak így lesznek életképesek a termékkínálat és a megoldások a piacon, és csak így szilárdulhat meg a vásárlói hűség.

Am Ende steht das personalisierte Produkt

Valódi ügyfél opciókra vonatkozó szakértelem

Hogyan készült fel a STILL erre a fejleményre? Először is a moduláris targonca-koncepciók és a megfelelő gyártási folyamatok révén, amelyek lehetővé teszik a jól ismert sorozatgyártású targoncak konfigurációs lehetőségeit messze meghaladó, nagymértékben testreszabható sorozatgyártású targoncakat. Másodszor, az úgynevezett vevői opciók (CO) kínálásával. Ha az ügyfél olyan igényt támaszt, amely nem szerepel a felszerelési változatok széles körű katalógusában, a STILL megvizsgálja, hogy az ügyfél kérése hogyan valósítható meg egyedi termékként, és a megrendelést követően azonnal megkezdi a munkát. Ha ez a megoldás más ügyfelek számára is hasznos lehet, vagy gyakrabban kérik, akkor átkerül a konfigurációs katalógusba.

Bátran haladunk előre

A testreszabás egyik nagy hajtóereje a digitalizáció által előidézett növekvő technikai és egyúttal társadalmi hálózatépítés. A technológiai hálózatépítés új formái, például a crowdsourcing révén az ügyfeleket egyre inkább bevonják a gyártási folyamatokba vagy a későbbi befejezési folyamatokba. Ráadásul nemcsak az emberek kommunikálnak egymással, hanem a gépek is az emberekkel és egymással. A digitalizáció és a konnektivitás ezért fontos befolyásoló tényezők az intralogisztikában az ügyfelek lehetőségeire.

Az egyre inkább specializálódó üzleti világban nagy valószínűséggel az ügyfelek lehetőségei egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert. A siker egyik döntő kulcsa az egyedi megoldások minél gazdaságosabb megvalósítása, hogy a hozzáadott érték ellensúlyozza a vételárat, és a megoldás megtérüljön az ügyfél számára. Ebben fontos szerepet játszik majd a termékcsaládok fokozódó modularitása. A vállalatok számára az is fontos lesz, hogy ezt a jövőben még inkább alkalmazzák az automatizálás feltörekvő piacán. Ha itt különböző modulok kombinálásával testreszabott megoldások valósíthatók meg, az a speciális gépgyártáshoz képest növeli a költséghatékonyságot az ügyfél számára. Ugyanakkor arról is szó van, hogy bátorságot kell gyűjteni a kezdetben talán ijesztőnek tűnő kihívásokhoz.

/products/Company/100_Jahre_STILL/Customer_Options/Bild_07.png
2016 präsentiert STILL das autonome Kommossionierfahrzeug vGo neo CX20

Bátorítás nyújtása

Húsz évvel ezelőtt, ha valaki olyan komissiózót kért volna, amely képes felismerni a környezetét és megtervezni a saját útvonalát a raktárban, mindig optimális helyzetben van a kezelője számára, és képes megkülönböztetni őt a raktárban lévő többi embertől, sokan valószínűleg őrültségnek minősítették volna. Aztán a STILL mérnökei és termékszakértői, akik erősen hittek az elképzeléseikben, pontosan egy ilyen targoncát alkottak.

2016-ban a STILL bemutatja az autonóm komissiózót iGo neo CX 20, amelyet a gyakori és hatékony komissiózást igénylő vállalatok igényeinek kielégítésére terveztek. Például az élelmiszeriparban: mielőtt létezett volna az iGo neo, amely önállóan követi a kezelőjét, a kezelőnek nagyon gyakran kellett fel- és leszállnia a targoncara, csak hogy néhány métert vagy akár centimétert mozogjon. Egy nyolcórás műszak alatt ez a folyamat körülbelül 1500 alkalommal történik egy gyalogosok nélküli járművel - lépcsőfokokra átszámítva a kezelő felsétálhatott volna az Empire State Buildingre, majd vissza. Az ügyfél mély megértésén alapuló termékeknek köszönhetően ma már létezik erre egy olyan megoldás, amely széleskörűen konfigurálható és az ügyfél opciói révén még tovább alakítható.


Mit mondanak ügyfeleink


Tökéletes választás minden követelményhez

További információért és az individualizálással kapcsolatos bármilyen kérdésért szakképzett tanácsadóink szívesen segítenek Önnek.

3634573210
Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.