Üzemanyagcellás technológia

Intralogisztika hidrogénhajtással

Hidrogén-meghajtás az intralogisztikában

A költséghatékony intralogisztika és a klímasemleges megközelítés közötti választás már régóta a múlté. Az innovatív energiarendszerek, mint például az üzemanyagcella-technológia lehetővé teszik, hogy targoncáit zökkenőmentesen, több műszakos rendben működtesse, anélkül, hogy eközben CO2-kibocsátás keletkezne. Ez fenntartható módon előállított, zöld hidrogén felhasználásával érhető el.


Üzemanyagcella-technológia előnyei

Használhatóság

 • Időt takarít meg, mivel nem kell akkumulátort cserélni
 • Nagyfokú teherautó rendelkezésre állás a gyors, kb. 2-3 perces töltési időnek köszönhetően
 • Folyamatos energiaellátás teljesítménycsökkenés nélkül
 • Beltéri és kültéri használat, akár 8 órás üzemidővel

Infrastruktúra

 • Az adagolók helytakarékos és rugalmas integrálása a szállítási útvonalak mentén.
 • Nincs szükség tároló- vagy töltőhelyiségekre
 • Nincs szükség szellőzőrendszerekre
 • A hidrogén elektrolízissel házon belül is előállítható

Környezetbarát

 • Nulla károsanyag-kibocsátás - az egyetlen "hulladéktermék" a víz/gőz
 • Tiszta energiaforrás - ideális a higiénia szempontjából kritikus iparágak számára
 • Csökkenti a szénlábnyomot
 • Nem használnak ritkaföldfém-ásványokat

Üzemanyagcella-technológia

Üzemanyagcellás targonca

A STILL lehetőséget kínál arra, hogy a targoncákat "üzemanyagcella-kész" változatban is megrendelhesse, amely a "Li-ion-kész" opcióhoz hasonlóan működik. Ezzel az opcióval a targoncákat úgy tervezik, hogy egy adott üzemanyagcella befogadására alkalmas legyen, és az üzemanyagcella - szükség esetén utólagosan - az ügyfél kívánságának megfelelően beépíthető.

Minél több hidrogénüzemű targonca üzemel, annál hatékonyabb az üzemanyagcellás energiarendszer. Éppen ezért 24 V-os, 48 V-os és 80 V-os üzemanyagcellás rendszereket kínálunk portfóliónkban a komissiózókhoz, vontatókhoz, magas emelésű raklapszállítókhoz, tolóoszlopos targoncákhoz és ellensúlyos targoncákhoz egyaránt.

Általánosságban elmondható, hogy az üzemanyagcellás technológia ideális a nagy üzemóraszámú vagy több műszakos üzemmódú targoncákhoz.

hidrogén-meghajtású üzemanyagcella-technológia elemei

Amikor üzemanyagcellás energiarendszerre vált, fontos, hogy biztosítsa a megfelelő targoncákat és a szükséges infrastruktúrát. Ez alapvetően a következőket foglalja magában:

 • Üzemanyagcellás targoncák
 • Hidrogéntöltő állomások (adagolók)
 • Hidrogéntárolók
 • Hidrogénellátás, pl szállítás vagy saját gyártás (elektrolízis)

Az Ön intralogisztikai partnereként a STILL üzemanyagcellás targoncákat biztosít és nemzetközileg elismert partnereivel együttműködve gondoskodik arról, hogy átfogó energetikai megoldás (üzemanyagcellák és üzemanyag-infrastruktúra) jöjjön létre.


A jövő energiaforrása az intralogisztika számára

Hidrogén mint energiaforrás

Az energiaforrások világában a hidrogén jelenti a jövőt. A regeneratív módon előállított villamos energia felhasználásának köszönhetően klímasemleges módon állítható elő és ideális ipari alkalmazásokhoz, hő- és energiatermeléshez, valamint a mobilitáshoz és az intralogisztikához. A hidrogén 14-szer könnyebb a levegőnél, nem mérgező, nem korrodál és nem radioaktív. A hidrogén nem hajlamos az öngyulladásra és színtelen lánggal, tisztán ég. Röviden, a hidrogén tele van energiával és zöldebb, szén-dioxid-semleges, fenntartható energiaforrásként állítható elő.

Üzemanyagcellák az intralogisztikában

Amikor az üzemanyagcellákról beszélünk a targoncák ágazatában, akkor "akkumulátor-helyettesítő modulokra" (BRM) gondolunk. A BRM egy zárt rendszer és alakját, méretét és súlyát tekintve megfelel egy adott akkumulátorrekesznek. A BRM tartalmazza az áramtermeléshez szükséges összes alkatrészt. Ezek közé tartoznak az üzemanyagcellák, a hidrogéntartály, a tartálynyílások és egy kis lítium-ion akkumulátor, valamint egyéb alkatrészek.

Amint a tartály feltöltődik hidrogénnel, ami csak néhány pillanatot vesz igénybe, az üzemanyagcella közvetlenül a teherautó fedélzetén termel elektromos energiát a tervezett alkalmazáshoz. A folyamat során tiszta vízgőz vagy víz kibocsátása keletkezik. A beépített lítium-ion akkumulátor energiatárolóként működik és állandó energiaáramlással látja el a targoncát. A folyamat révén a felesleges vagy visszanyert energia ideiglenesen tárolásra kerül, így a targonca könnyedén képes a villamosenergia-fogyasztási csúcsok kezelésére, például egy rakomány emelésekor.

Kérelem a következő címre: Üzemanyagcella-technológia | STILL

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

Megszólítás*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Üzemanyagcella-technológia működés közben

Carrefour

A francia Carrefour kiskereskedelmi vállalat 2018-ban egy 137 STILL raktártechnológiai targoncából álló hidrogénüzemű flottát állított üzembe az észak-franciaországi Vendin-Le-Vieilben található új logisztikai központjában. Az EU által finanszírozott, kétfázisú HyLIFT-EUROPE projektjével a partnerek mérföldkövet állítanak a hidrogén mint alternatív energiaforrás felhasználása terén és bebizonyítják, hogy ez a technológia megbízható a kemény mindennapi logisztikában.

Corstyrène

2021 végén nyílik meg Korzika szigetének első zöld hidrogéntöltő állomása a Corstyrène hőszigetelésre szakosodott vállalat alériai üzemében. A szükséges hidrogén előállításához használt elektrolízist az üzem parkolóján elhelyezett napelemekből legfeljebb 99 kWc-nyi energiával látják majd el. Az első fázisban ez elegendő energiát termel hét STILL RX 20 üzemanyagcellás targonca feltöltéséhez.

Gyakran ismételt kérdések az üzemanyagcella-technológiáról

Mi a hidrogén szerepe az intralogisztikában?