Maximális biztonság extrém körülmények között

Robbanásbiztos targoncák

 

Optimális kezelés maximális biztonsággal kombinálva

A gyúlékony gázok, gőzök, párák és porok jelenléte a gyártóüzemekben és raktárakban égés és robbanás veszélyével jár. Az ilyen körülmények között működő ipari létesítmények vezetőinek olyan intralogisztikai megoldásokat kell találniuk, amelyek nemcsak hatékonyak, hanem biztonságosak is.
Számos STILL targonca áll rendelkezésre az uniós előírásoknak (EN 1755) és az ATEX-irányelvnek (2014/34/EU) megfelelő robbanásbiztos felszereléssel. A STILL targoncák a fokozott robbanásveszéllyel járó környezetben is alkalmazhatóak. A STILL minden olyan ipari létesítményhez kínál intralogisztikai eszközt ahol a robbanásveszély kockázata magas.


Magas kockázatú robbanásveszélyes iparágak

        A robbanásveszély kockázatát növelő tényezők

Por

Vegyszerek

Gázok

Olaj

Gyúlékony anyagok

Vegyszerek, gyógyszerek és kozmetikumok

A különböző vegyi üzemekben mindenféle anyagotat dolgoznak fel. A speciális felszereléssel ellátott STILL targoncák megfelelnek a feladatnak.

Élelmiszerek és italok

A fahordókban tárolt italok lepárlási folyamata és tárolása gyúlékony gőzök kiválását eredményezheti. Ráadásul az ilyen tartályok a targoncás szállítás során korlátozzák a kezelő kilátását. A STILL targoncái bővíthetők kamerákkal, kék biztonsági fénnyel vezetett figyelmeztető vonalakkal.

Logisztika

Számos termelési folyamat magában foglalja a veszélyes anyagok tárolását és szállítását. Ezek egy részét házon belül, más részüket pedig logisztikai szolgáltatók által kezelt külső raktárakban tárolják. A STILL számos, erre a feladatra tökéletesen alkalmas járművet kínál ügyfeleinek, mint például: hatékony elektromos ellensúlyos targoncák, tolóoszlopos targoncák és keskeny folyosós targoncák, amelyek alkalmasak ATEX zónákban történő tárolásra és kitárolásra.

Olaj és gáz

A nagy távolságok áthidalása és a nehéz körülményeknek való ellenállás miatt az ellensúlyos targoncák a legnépszerűbb járműtípusok, amelyeket az olaj- és gázipari üzemekben, finomítókban és petrolkémiai üzemekben kültéri szállításra használnak. Robusztus kialakításuknak és ergonómiájuknak köszönhetően a targoncák ATEX-változatai kiválóan alkalmasak ezekre az alkalmazásokra. Fáradtságmentes munkakörülményeket biztosítanak a kezelőknek, és akár 8 tonnás terhek szállítására is képesek.

Újrahasznosítás és a hadsereg

Az ártalmatlanítási és újrahasznosítási folyamatok a veszélyes anyagok ismételt dekantálásán, a hordók kiürítésén és a tartályok szállításán alapulnak. A STILL RX sorozatú elektromos targoncák ATEX tanúsítvánnyal rendelkező tartozékokkal biztosítják a biztonságos és ergonomikus működést ezeken a területeken. A hordóbilincsek és a robbanásbiztos kocsik egyaránt biztosítják a hordók tartalmának hatékony és biztonságos ártalmatlanítását és a lőszerek elszállítását.


Szeretné biztonságosabbá tenni az intralogisztikát?

Szakértő tanácsadóink bármikor rendelkezésre állnak, hogy elemezzék az Ön környezetét.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.


STILL Ex-biztos megoldások

Az uniós előírásoknak és az ATEX-irányelvnek megfelelő átfogó védelmet biztosít

Takarékos, személyre szabott targoncák ATEX zónákhoz

A STILL EX, robbanásbiztos STILL targoncák egyesítik a hatékonyságot és a biztonságot a robbanásveszélyes területeken. A járműveket úgy készítik elő, hogy ne keletkezzenek szikrák és ne forrósodjanak fel a felületek. Az elektromos alkatrészek biztonságosan tokozottak, a villák sárgaréz bevonattal védhetők a mechanikai szikrázástól, és az elektrosztatikusan feltöltött elemek cserélhetők. A STILL az EX járműveket az ügyfelek igényeinek és a robbanásveszély mértékének megfelelően szereli fel. Az elvégzett változtatások nem befolyásolják a felhasználói élményt és nem csökkentik a targoncák hatékonyságát. A STILL Ex járművek a STILL által ismert legmagasabb szintű robbanás elleni védelmet nyújtanak a láthatóság, az ergonómia, a felhasználóbarátság és a hatékonyság mellett.

EXU alacsony emelésű raklapszállító ATEX előírásoknak megfelelően

A raktári targoncákat gyakran használják alapfelszerelésként az áru mozgatásához. Az EX-biztos változatok sok helyzetben pótolhatatlan kiegészítővé teszik őket.

EXV gyalogkíséretű emelőoszlopos targonca ATEX előírásoknak megfelelően

Ha szűk, keskeny helyen dolgozik és az árukat magas állványokon kell tárolnia, a gyalogkíséretű emelőoszlopos targoncák tökéletes megoldást jelentenek. Kompakt méretek nagy hatékonysággal kombinálva.

RX 20 elektromos targoncák ATEX előírásoknak megfelelően

Az ellensúlyos targoncákat nagyfokú sokoldalúság jellemzi. Az ATEX-követelményeknek megfelelően szakszerűen átalakítottak ugyanolyan erősek és hatékonyak, mint a standard változatok.

Az RX 70 dízel targoncák ATEX előírásoknak megfelelően

A legnépszerűbb megoldás durva kültéri alkalmazásokhoz. Ezek a nagy teljesítményű targoncák még ATEX zónákban is a legnagyobb teljesítményt nyújtják, biztosítva a maximális biztonsági és ergonómiai szintet.

Az RX 70-80 dízel targoncák ATEX előírásoknak megfelelően

A nagy terhelések és a robbanásveszélyes körülmények speciális megoldásokat igényelnek. Az akár 8 tonna teherbírású STILL targoncák tökéletesen megfelelnek az ügyfelek magas minőségű IC teherautók iránti igényeinek.

Szállítókocsik és vonatók ATEX előírásoknak megfelelően

A szállítókocsik és vontatók ideálisak az anyagok belső, közepes és nagy távolságokon történő mozgatására. Veszélyes körülmények között is.

Teljeskörű robbanásvédelem egyetlen forrásból

Az ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy minden eszközt és szolgáltatást egyetlen forrásból kapjanak meg- különösen a robbanásveszélyes speciális területen. A STILL teljes körű robbanásvédelmi megoldásokat kínál, és képes kielégíteni az ügyfelek minden ilyen irányú igényét. A képzett szerviztechnikusok, akik hozzáférnek a STILL eredeti alkatrészek világméretű kínálatához, biztosítják, hogy a targoncák bármikor üzemkészek legyenek.

Sorozat gyártott targoncák EX-védelemmel kiegészítve

A STILL robbanásbiztos targoncái a csúcsminőségű járművek és a személyre szabott robbanásvédelmi intézkedések kombinált előnyeit használják ki. Mind az elektromos alkatrészek, mind a mechanikus részek védettek a tűz, a szikraképződés, az elektrosztatikus feltöltődés és a maximális hőmérsékleti határérték túllépése ellen - még akkor is, ha a targonca teljesen meg van terhelve.

Innovatív technológiák a robbanásvédelem szolgálatában

A vállalat részlegei és partnerei közötti szoros együttműködés garantálja, hogy az innovatív segédrendszerek, biztonsági funkciók és speciális berendezések - beleértve az ATEX területeken való használatra alkalmas megoldásokat is - a lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre álljanak. Az ügyfelek a berendezések, funkciók és rendszerek széles választékából választhatnak.

Az RX 60 robbanásvédelemmel

A beépített robbanásvédelem garantálja a STILL ipari targoncák megszokott felhasználói érzetét.

Az FMX robbanásvédelemmel

Optimális manőverezhetőség - maximális biztonsággal kombinálva: a STILL FMX robbanásvédelemmel.


Szeretné biztonságosabbá tenni az intralogisztikát?

Szakértő tanácsadóink bármikor rendelkezésre állnak, hogy elemezzék az Ön környezetét.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.


Ex-proof megoldások esettanulmányLépjen kapcsolatba szakértőinkkel

Szakértő tanácsadóink mindig készséggel állnak rendelkezésére, hogy megválaszolják biztonsági portfóliónkkal kapcsolatos kérdéseit.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.