Maximális biztonság extrém körülmények között

Robbanásbiztos targoncák

 

Optimális kezelés maximális biztonsággal kombinálva

A gyúlékony gázok, gőzök, párák és porok jelenléte a gyártóüzemekben és raktárakban égés és robbanás veszélyével jár. Az ilyen körülmények között működő ipari létesítmények vezetőinek olyan intralogisztikai megoldásokat kell találniuk, amelyek nemcsak hatékonyak, hanem biztonságosak is.
Számos STILL targonca áll rendelkezésre az uniós előírásoknak (EN 1755) és az ATEX-irányelvnek (2014/34/EU) megfelelő robbanásbiztos felszereléssel. A STILL targoncák a fokozott robbanásveszéllyel járó környezetben is alkalmazhatóak. A STILL minden olyan ipari létesítményhez kínál intralogisztikai eszközt ahol a robbanásveszély kockázata magas.


Magas kockázatú robbanásveszélyes iparágak

        A robbanásveszély kockázatát növelő tényezők

Por

Vegyszerek

Gázok

Olaj

Gyúlékony anyagok

Vegyszerek, gyógyszerek és kozmetikumok

A különböző vegyi üzemekben mindenféle anyagotat dolgoznak fel. A speciális felszereléssel ellátott STILL targoncák megfelelnek a feladatnak. A hordóbölcső például a folyadék biztonságos és pontos dekantálását biztosítja. A távvezérlést használó kezelő biztonságos helyről, a dobra jó rálátással felügyelheti a folyamatot. Az anyag mennyiségének mérése beépített mérleggel történik.

Élelmiszerek és italok

A fahordókban tárolt italok lepárlási folyamata és tárolása gyúlékony gőzök kiválását eredményezheti. Ráadásul az ilyen tartályok a targoncás szállítás során korlátozzák a kezelő kilátását. A STILL targoncái bővíthetők kamerákkal, kék biztonsági fénnyel vezetett figyelmeztető vonalakkal.

Logisztika

Számos termelési folyamat magában foglalja a veszélyes anyagok tárolását és szállítását. Ezek egy részét házon belül, más részüket pedig logisztikai szolgáltatók által kezelt külső raktárakban tárolják. A STILL számos, erre a feladatra tökéletesen alkalmas járművet kínál ügyfeleinek, mint például: hatékony elektromos ellensúlyos targoncák, tolóoszlopos targoncák és keskeny folyosós targoncák, amelyek alkalmasak ATEX zónákban történő tárolásra és kitárolásra.

Olaj és gáz

A nagy távolságok áthidalása és a nehéz körülményeknek való ellenállás miatt az ellensúlyos targoncák a legnépszerűbb járműtípusok, amelyeket az olaj- és gázipari üzemekben, finomítókban és petrolkémiai üzemekben kültéri szállításra használnak. Robusztus kialakításuknak és ergonómiájuknak köszönhetően a targoncák ATEX-változatai kiválóan alkalmasak ezekre az alkalmazásokra. Fáradtságmentes munkakörülményeket biztosítanak a kezelőknek, és akár 8 tonnás terhek szállítására is képesek.

Újrahasznosítás és a hadsereg

Az ártalmatlanítási és újrahasznosítási folyamatok a veszélyes anyagok ismételt dekantálásán, a hordók kiürítésén és a tartályok szállításán alapulnak. A STILL RX sorozatú elektromos targoncák ATEX tanúsítvánnyal rendelkező tartozékokkal biztosítják a biztonságos és ergonomikus működést ezeken a területeken. A hordóbilincsek és a robbanásbiztos kocsik egyaránt biztosítják a hordók tartalmának hatékony és biztonságos ártalmatlanítását és a lőszerek elszállítását.


Szeretné biztonságosabbá tenni az intralogisztikát?

Szakértő tanácsadóink bármikor rendelkezésre állnak, hogy elemezzék az Ön környezetét.

Megszólítás*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


STILL Ex-biztos megoldások

Az uniós előírásoknak és az ATEX-irányelvnek megfelelő átfogó védelmet biztosít

Takarékos, személyre szabott targoncák ATEX zónákhoz

A STILL EX, robbanásbiztos STILL targoncák egyesítik a hatékonyságot és a biztonságot a robbanásveszélyes területeken. A járműveket úgy készítik elő, hogy ne keletkezzenek szikrák és ne forrósodjanak fel a felületek. Az elektromos alkatrészek biztonságosan tokozottak, a villák sárgaréz bevonattal védhetők a mechanikai szikrázástól, és az elektrosztatikusan feltöltött elemek cserélhetők. A STILL az EX járműveket az ügyfelek igényeinek és a robbanásveszély mértékének megfelelően szereli fel. Az elvégzett változtatások nem befolyásolják a felhasználói élményt és nem csökkentik a targoncák hatékonyságát. A STILL Ex járművek a STILL által ismert legmagasabb szintű robbanás elleni védelmet nyújtanak a láthatóság, az ergonómia, a felhasználóbarátság és a hatékonyság mellett.

EXU alacsony emelésű raklapszállító ATEX előírásoknak megfelelően

A raktári targoncákat gyakran használják alapfelszerelésként az áru mozgatásához. Az EX-biztos változatok sok helyzetben pótolhatatlan kiegészítővé teszik őket.

EXV gyalogkíséretű emelőoszlopos targonca ATEX előírásoknak megfelelően

Ha szűk, keskeny helyen dolgozik és az árukat magas állványokon kell tárolnia, a gyalogkíséretű emelőoszlopos targoncák tökéletes megoldást jelentenek. Kompakt méretek nagy hatékonysággal kombinálva.

RX 20 elektromos targoncák ATEX előírásoknak megfelelően

Az ellensúlyos targoncákat nagyfokú sokoldalúság jellemzi. Az ATEX-követelményeknek megfelelően szakszerűen átalakítottak ugyanolyan erősek és hatékonyak, mint a standard változatok.

Az RX 70 dízel targoncák ATEX előírásoknak megfelelően

A legnépszerűbb megoldás durva kültéri alkalmazásokhoz. Ezek a nagy teljesítményű targoncák még ATEX zónákban is a legnagyobb teljesítményt nyújtják, biztosítva a maximális biztonsági és ergonómiai szintet.