Racking rendszerek Push back és raklapáramlásos állványrendszer

Gazdaságos megoldás az optimalizált árumozgatáshoz

 • Optimális anyagáramlás a FiFo számára
 • Az automatikus raklapmozgatásnak köszönhetően időtakarékos visszakeresés
 • A raktárterület optimális kihasználása - a hagyományos állványokhoz képest a raktár kihasználtsága akár 60%-kal is növelhető
 • Optimalizált anyagáramlás a tárolás és a kitárolás szétválasztása és a rövidebb szállítási távolságok miatt

Egyedi típusú, nagy forgalmú árukat és anyagokat kell tárolnia? Akkor tekintse meg a STILL raklapos áramlásos állványokat. A raklapátfolyósító állványok dinamikus állványrendszerek, amelyek a FiFo (First in - First out) elvet követik. Nagy tárolókapacitást és kiváló helykihasználást biztosítanak. Ezt az teszi lehetővé, hogy az áruk automatikusan az állványfelület felé mozognak.

A raklapátfolyósító állványokban a súly automatikusan mozgatja a raklapokat a raktározási pozícióból a kitárolási pozícióba egy ferde görgős pályán haladva. Így a FiFo-elv szerint az elsőként tárolt raklap bármikor készen áll a visszavételre, és közvetlenül hozzáférhető. A raklapátfolyósító állvány ideálisan alkalmas például feladóterületekhez vagy turnuselőkészítéshez, vagy pufferként funkcionálhat két munkaállomás között, illetve teljes raklapok komissiózó raktáraként.

Kapcsolatfelvétel

Szeretne többet megtudni? További információkért lépjen kapcsolatba velünk.

+36 34 573 211

Kérelem a következő címre: Push back és raklapáramlásos állványrendszer

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Egy másik tipikus tárolási stratégia - a push back rack

A push back állványok olyan dinamikus állványrendszerek, amelyek a Last-in First-out (LiFo) elvet követik.

A termékeket csak az egyik oldalról tárolják, és csak az egyik oldalról veszik ki. Mivel a pályák ferde irányúak, a fennmaradó termékek automatikusan a tároló és a kitároló vég felé mozognak, amikor egy raklapot kitárolnak.


A tologatható állványok előnyei - áttekintés:

 • Ideális pufferraktározás a LiFo elvnek köszönhetően
 • Hatékony tárolás és kitárolás a raklapok automatikus mozgásának köszönhetően a csatornában
 • A tárolási térfogat optimális kihasználása
 • Helytakarékos: Egyetlen folyosó elegendő a targoncak számára

állványrendszerek - tervezés

Az állványrendszer főleg állványoszlopokból, keresztgerendákból és görgősínekből áll. A görgősínek az oszlopokhoz kb. 4%-os dőlésszöggel vannak rögzítve. A görgősín három fő alkotóeleme a rakodórész, a központi elem és a szeparátorral ellátott visszavételi rendszer. A rakodószekció belépő tölcsére biztosítja, hogy a raklap pontosan a görgősínekre kerüljön, és zökkenőmentesen folyjon le a görgősíneken. A fékező görgők biztosítják, hogy a raklap biztonságosan haladjon végig az állványon. Annak érdekében, hogy a raklapok "rakodási nyomás" nélküli, könnyű visszavételét lehetővé tegye, a visszavételi rendszerhez egy elválasztó csatlakozik, amely elválasztja az állványban lévő első raklapot a csatornában lévő többi raklettől.


állványrendszerek - alkatrészek

A állványrendszerek szabványos elemei (állványoszlop és keresztgerendák) alkotják a raklapos áramlási állvány vázát. A görgősínek a keresztgerendákra vannak felszerelve.

Görgő görgősínekhez

A görgősínekben lévő görgők biztonságosan mozgatják a raklapot az állványon. A pálya minden egyes görgőjének terhelhetősége 240 kg. A hosszú élettartam biztosítása érdekében megbízható acélgolyós csapágyakkal vannak ellátva. A csapágyak mint olyanok karbantartásmentesek. A standard görgők acél felülettel rendelkeznek, opcionálisan horganyzott felülettel is rendelhetők. A horganyzás megvédi az acélt a korróziótól.

Rakodási szakasz belépő tölcsérrel

A belépő tölcsér különösen stabil, hogy a mindennapi kemény használat során ne sérüljön meg. Ezenkívül a belépő tölcsér biztosítja, hogy a raklap középen helyezkedik el a görgősínen, hogy a raklap a lehető legsimábban folyjon le a csatornán. A betáplálási területen a görgőket ráadásul nehéz acéllemezek védik.

Központi komponens

A görgősínprofil U- vagy L-alakú profilokból készül. Az alacsony súrlódású görgők acélból készülnek, igény szerint horganyzott kivitelben. Minden raklapmegálló fékező görgővel van felszerelve.

Fékhenger

A fékhengerek csökkentik a raklapok sebességét az állványon keresztül. Fékező görgők nélkül a raklapok kicsúsznának az állvány végéből.

Szétválasztó rendszer szeparátorral

A megbízható elválasztó a visszavételi ponton biztonságossá teszi a raklapok visszavételét. Elválasztja az első raklapot az állványban a többitől. Ha az egyik raklapot kiveszik, a következő automatikusan előre mozog a visszavételhez.

3-részes padlószintű állványkijárat raklapleválasztóval

A 3 részből álló, padlószintű állványkijárat arra szolgál, hogy a raklapokat kézi emelőkocsival szállítsák. Az oldalsó védőburkolat védi a görgősínt a sérülésektől.


állványrendszerek - fő tartozékok

Megerősített görgővédők

Kérésre a görgők a betáplálási területen acéllemezekkel is védhetők.

Oldalsó nyúlásvédő

Az oldalsó elérésvédők a folyós raklapokkal ellátott állvány oldalára vannak felszerelve, hogy megvédjék a csatornát az oldalról történő hozzáféréstől. Ez nagyobb munkabiztonságot nyújt.

Kerékmegálló

Az állvány előtti kerékmegállító segít megállítani a takarmánykocsit az állvány előtt meghatározott távolságban. Ez megakadályozza az állvány sérülését.


Raklapáramoltató vagy visszatolható állványok vásárlása

A hatékonyságra tervezett raktár garantálja a magas gazdasági megvalósíthatóságot. Profitáljon a STILL szakértőinkkel folytatott szakmai konzultációból már a raktártervezés kezdetétől fogva. Mielőtt meghozza a vásárlási döntést, mindenben segítünk Önnek - a raktártervezés ellenőrzésétől a tervezett munkafolyamatok megbeszéléséig. Számos oka van annak, hogy miért érdemes a STILL mellett döntenie, ha állványt vásárol:

 • Sokéves szakértelem: Több mint 95 éve közel állunk ügyfeleinkhez.
 • Partnerség, amelyre számíthat.
 • Holisztikus prémiumkoncepció - a tanácsadástól a szervizig.
 • Mindig közel van Önhöz: 14 fióktelep, 37 bérbeadási fióktelep & 800 szerviztechnikus csak Németországban.
 • Kiképzett szerelőcsapat biztosítja az Ön raklapátfolyós vagy push back állványainak megfelelő összeszerelését.