Vontató vonatok

Automatizált vontató vonatok

A STILL iGo család legfiatalabb tagja

A logisztikai folyamatok automatizálással történő hatékonyabbá tételét célzó STILL automatizált Tugger Train megoldásokat alkalmaz. Ezek a megoldások lehetővé teszik az anyagáramlás teljes automatizálását egészen a gyártósorig, és még intelligensebbé és gazdaságosabbá teszik a gyártóüzemek órajeles ellátását.

A teljesen vagy részben automatizált rendszerek előnyei áttekintve:

  • A rakományok ergonomikusan mozgathatók a gyárban, függetlenül a dolgozók fizikai állapotától
  • Az automatizált vontatókocsikban az összes rakomány egyszerre rakodható és kirakodható
  • jelentős forgalomcsillapítás a targoncás anyagellátáshoz képest
  • A helyigény csökkenése és nagyobb biztonság a rakományhordozók vagy kocsik kezelésében.

Kapcsolatfelvétel

Szeretne többet megtudni? További információkért lépjen kapcsolatba velünk.

+36 34 573 211

Kérelem a következő címre: Automatizált vonatmány

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Automatizált LiftRunner

A legújabb Tugger Train megoldás az anyagáramlás minden állomását teljesen automatizáltan fedezi le - a Tugger Train berakodásától kezdve a gyártósor különböző megállóin át egészen a kirakodó állomásig. A megoldás egy automatizált EXV STILL magas emelős raklapszállító kocsiból, egy automatizált, a Tugger Train-et vontató vontatóból, valamint automatizált LiftRunner E keretből és átrakóállomásokból áll. Ezek az alkatrészek alkotják a STILL Tugger Train megoldás szívdarabját.

A LiftRunner E vázon a hagyományos kocsi helyett két elektromos meghajtású görgősín található, amelyeket szállítóberendezésként használnak a váz be- és kirakodásához. A rakomány felvételéhez vagy kirakodásához az automatizált E keretet az átrakóállomás elé kell helyezni. Két érzékelő ellenőrzi a megfelelő érintkezést és elhelyezést az E-keret és az átrakóállomás között, amikor az E-keret leereszkedik. A be- és kirakodási folyamat a szállítóberendezés szabaddá tételével kezdődik. Egy másik érzékelő leállítja a szállítófolyamatot, és ellenőrzi, hogy a be- vagy kirakodás pontosan megtörtént-e. Az E-keretekkel ellátott vontatmány automatikusan elindul a szupermarket különböző állomásaitól kezdődően a körútra, pontosan elhelyezve az E-kereteket az átadóállomások előtt, hogy teljes méretű raklapokat rakodjon be és rakodjon ki. Ezt megelőzően a raklapokat az automatizált STILL EXV magas emelős raklapszállító kocsi vette ki a raktárállványból. A raklapoknak az E-keretekre történő berakodása automatikusan elindul. Miután az összes E-keret meg lett rakodva, a vontatószerelvény elindítja a tejfutást - azaz a szállítási körutat a gyártósorra. Az első állomásra érve a teli raklap automatikusan az átadóállomásra kerül. A következő állomáson az immár üres keret ugyanígy felvesz egy üres raklapot. Miután a vontatvány a teljes raklapok kiszállítása és az üres raklapok visszavétele után a vonal mentén lévő összes állomáson áthaladt, az állomáshoz utazik, hogy az üres raklapokat kirakodja, és a következő turnushoz felvegye a teljes raklapokat.


A vontatójárművek jövője

Az automatizálást és az autonómiát ötvöző, látomásos koncepció világosan mutatja, hogy a SIILL-nek nagyon konkrét elképzelései vannak a vontatvány jövőjéről. Az autonóm hálózatba kapcsolt automatizált irányított járművek és a Tugger Trains tökéletes kombináció, amely döntő mértékben hozzájárul a termelésellátáshoz, forradalmasítva a sebességet, a biztonságot és a költséghatékonyságot.