iGo pilot

Automatizált járműveket vezetünk

Az intelligens pilóta az Ön raktárába

Az iGo pilot navigációs és iGo pilot biztonsági funkciók összekapcsolják az adott raktár topográfiáját a benne működő targoncakkal. Az iGo pilot navigációs interfész kommunikál a raktárkezelő rendszerrel, és intelligens egésszé egyesíti a raktári folyamatokat. Ennek eredményeképpen a targonca tudja, hogy melyik magas polcos helyre kell legközelebb odahajtania, ezzel tehermentesítve a kezelőt. Amikor a kezelő elfogadja a következő rendelést, a targonca magától megtalálja az utat a raktári folyosókon. Az iGo pilot biztonsági segéd- és figyelmeztető rendszereknek köszönhetően, amelyek minden raktárhoz egyedileg előre konfigurálhatók, a targonca proaktívan alkalmazkodik az útvonalához, valamint a helyi körülményekhez és a lehetséges veszélyekhez. Amint a targonca megérkezett a célállomásra, az iGo pilot navigáció pontosan a feladatnak megfelelő polcpozícióban állítja meg a villát. A feladat elvégzése után az adatokat visszaküldi a raktárkezelő rendszerbe, hogy megelőzhetők legyenek a komissiózási hibák és a raklapok helytelen tárolása vagy visszavétele. Az eredmény a kezelési kapacitás jelentős növekedése, valamint a hálózatba kapcsolt agilitásnak köszönhetően a biztonság növelése.

 • megfelelő rendszer bármilyen ügyféligényhez: ASTILL iGo pilot képes RFID-címkék és vonalkódcímkék olvasására

 • Egyedi konfiguráció: a rendszer egyedileg igazítható minden elképzelhető nagyon keskeny folyosós raktárhoz

 • Optimális munkakörülmények: a keresési folyamatok és a felesleges utak megszüntetése tehermentesíti a kezelőt, és lehetővé teszi az új alkalmazottak gyors beilleszkedését
STILL iGo pilot

iGo pilot navigáció

Az iGo pilot navigáció a nagyon keskeny folyosós targoncában az ideális útvonalon vezeti a kezelőt a kívánt raklaphelyre. Ez egy háromdimenziós polcrendezési tervnek köszönhetően lehetséges, amely feltérképezi a raktár egyedi topográfiáját. Ezzel a rendszerben tárolt térképpel való összehasonlítással a targonca felismeri a folyosón belüli aktuális helyzetét, valamint a pozícióját. iGo pilot navigáció alkalmazkodik a raktározás, a kitárolás és a komissiózás tevékenységeihez. Amint beérkezik egy rendelés, a rendszer meghatározza az optimális vízszintes és függőleges útvonalat a kívánt polchelyre. Egy optikai kijelző segítségével a kezelő láthatja az aktuális helyzetét a célállomáshoz képest. Csak a jelzett irányba tudja mozgatni a targoncát. Ha rossz folyosón jár, a kijelző jelzi neki.

 • Kimagasló termelékenység: a targonca automatikusan az ideális útvonalon navigál a célállomáshoz, függetlenül a kezelő tapasztalatától és tudásától

 • Egyszerű használat: a célállomásokat szkenneren, terminálon vagy online a raktárkezelő rendszerből lehet megadni, és a folyamat a hajtókar egyetlen mozdulatával elindul

 • Intelligens pontosság: a targonca pontosan a megfelelő raklaphelyzetbe mozog, és a raktározási és kitárolási hibák elkerülése érdekében lehetőség van a villa mozgásának megakadályozására, ha arra nincs szükség

 

iGo pilot navigáció: Technológia

A polcfolyosókon való áthaladása során a nagyon keskeny folyosós targonca folyamatosan érzékeli az aktuális pozícióját. Emellett méri a megtett távolságot, és tájékozódási pontok segítségével meghatározza a polcfolyosón belüli aktuális helyzetét. A STILL iGo pilotban a tájékozódási pontokhoz két technológia használható: RFID vagy vonalkód.

RFID-technológia:

Az RFID-transzponderek (8 mm átmérőjűek, 23 mm hosszúak) szabályos időközönként vannak elhelyezve a padlóban, és tájékozódási pontként szolgálnak. Ezek ellenállnak a nedvességnek. A padlóba való behelyezés után a nyílásokat lezárják. A targonca alján lévő RFID-antenna az út során leolvassa a transzpondereket. Ezek a jelek megmutatják a targoncanak az aktuális helyzetét. A targonca e jelek és a magasságmérő rendszer adatai alapján határozza meg pontos helyzetét.

Vonalkódtechnológia:

A raktár területét, valamint a sort és az adott polckeretet jelző nyomtatott kódokat tartalmazó robusztus, karcálló vonalkódos címkék a polckeretek egyik vagy mindkét oldalára vannak rögzítve a földtől 500 mm magasságban, a raktár felhasználásától függően. A targonca az optikai olvasó segítségével még maximális sebességnél is érzékeli ezeket a vonalkódokat. Ezután az összegyűjtött adatokból és a magasságmérő rendszer segítségével kiszámítja a pontos pozícióját a polcfolyosón belül. A vonalkódtechnológiát olyan helyzetekben használják, ahol nagyfokú pontosságra van szükség.

iGo pilot navigáció:

A targonca a tárolási helyek pontos koordinátáit használja a tárgyak tárolásakor és visszakeresésekor. Az iGo pilot navigációhoz a következő kommunikációs lehetőségek állnak rendelkezésre az EDP-rendszer (alternatívaként: ERP-rendszer) fejlettségi szintjétől és a kívánt kényelmi szinttől függően:

1. Kézi bevitel:

A kezelő a vezetőfülkében lévő terminálon koordináták formájában adja meg az egyes tárolási helyadatokat. Az iGo pilot navigációs felület ezeket a koordinátákat a targonca számára átalakítja, és egy gombnyomással beállítja az ideális útvonalat. Ehhez nincs szükség ERP-rendszerrel való kapcsolatra.

2. Bevitel kézi vonalkódolvasón keresztül:

Ha a tárolt áru rendeltetési koordinátái vonalkód formájában vannak megadva (pl. a kísérő dokumentumon vagy magán az árun), akkor azok kézi vonalkódolvasóval olvashatók. Ezeket a koordinátákat az iGo pilot navigációs felület a targonca számára átalakítja, és egy gombnyomással az útvonal alapjául használja. Ebben az esetben nincs szükség az ERP-rendszerrel való kapcsolatra.

3. A céladatok átvitele raktárkezelő rendszerrel (WMS):

Az EDP rendszer fejlettségi szintjétől és kialakításától, valamint a kívánt kényelmi szinttől függően a rendszer különböző megoldásokat kínál. A járművezető például maga is kiválaszthatja a következő rendelést a rendelések egy halmazából, de egy fejlettebb megoldás lehetővé teszi az optimális rendelési sorrend továbbítását a megfelelő raktári stratégia figyelembevételével és a targoncavezető rendszerrel együttműködve.

4. Az ügyfélspecifikus megoldás:

Testre szabott megoldások és ötletek valósíthatók meg a raktár egyedi követelményei és a szükséges szállítási műveletek alapján.

Nem tudsz dönteni?

Szakértőink bármikor készséggel állnak rendelkezésre, hogy válaszoljanak a portfóliónkkal kapcsolatos kérdéseire.

Kérelem a következő címre: iGo pilot

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

iGo pilóta biztonsága

Ha az iGo pilot safety-t beszerelik, a STILL nagyon keskeny folyosós targoncak üzembiztonsága és kezelési kapacitása egyaránt jelentősen javul. Ezenkívül a nagyon keskeny folyosós raktárban előre meghatározásra kerülnek azok a területek, amelyekre különleges biztonsági előírások vonatkoznak. E területek háromdimenziós térképét a targonca tárolja. Ezt a térképet a STILL biztosítja. Ez lehetővé teszi a polcfolyosón lévő akadályok, a folyosók végén előírt féktávolságok és a magassági korlátozások mesterien történő kezelését a mindennapi műveletek során. Ezenkívül a targonca a térkép segítségével folyamatosan azonosítja aktuális helyzetét. Útja során a targonca minden raktári folyosót és azok sajátos körülményeit felismeri, és alkalmazkodik ezekhez anélkül, hogy a kezelőnek be kellene avatkoznia. A rendszer mindig követi az előre meghatározott biztonsági szabályokat.

 • Biztonságos: a különféle biztonsági funkcióknak köszönhetően a vezetőasszisztens megvédi az árukat, a polcokat, az építőfelszereléseket és a targoncat a sérülésektől

 • Mindig készen áll az akcióra: csökkentett állásidő az ütközés okozta károk és az ebből eredő javítások elkerülése révén

 • Hatékony Az egyszerűsített munkafolyamat révén a sofőr teljes mértékben a fő tevékenységére koncentrálhat a raktározás és kitárolás vagy a komissiózás.

   

iGo pilóta biztonsága: funkciók

A számos biztonsági funkciónak köszönhetően a vezetőasszisztens megvédi az árut, a polcokat, az építőipari berendezéseket és a targoncat a sérülésektől

Dinamikus fékasszisztens - a targonca egyedi számítás alapján a megfelelő időben fékez a folyosó végén. A folyamat során a rendszer nemcsak a folyosó végéig mért távolságot veszi figyelembe - mint más rendszereknél -, hanem az aktuális haladási sebességet is. Előnye: nagyobb rakodási kapacitás a folyosó végén végzett munkáknál a megnövelt teljesítménynek köszönhetően, mivel a targonca hosszabb ideig gyorsabban tud haladni.

Ütközésvédelem - a targonca figyelembe veszi az olyan rögzített akadályokat, mint a lámpák, a locsolórendszerek és a kereszteződések, és így megakadályozza az ütközéseket. A targonca és a környező tárgyak közötti távolság folyamatos figyelésével a targonca meg tud állni, mielőtt akadályba ütközne. Előnye: a raktárterület nagyobb kihasználása, mivel az ütközésveszély miatt korábban nehezen megközelíthető területek most könnyen elérhetővé válnak.

Lokális magasságkorlátozás - a polcfolyosó egyes területein a maximális emelési magasság korlátozható. Ezért különböző belmagasságú helyiségekben lévő polcfolyosókat lehet biztosítani. Előny: nagyobb biztonság az eltérő magasságú területeken.

Helyfüggő leengedéskorlátozás - a fülke megakadályozható abban, hogy bizonyos zónákban a padlóra engedje magát. Ez megakadályozza a targonca, a rakomány vagy a vezetősínek károsodását. Előny: fokozott biztonság a padlószintű akadályok esetén.

Helyhez kötött sebességkorlátozás - bizonyos területeken a targonca haladási és emelési sebessége korlátozható. Az egyenetlen talajú területeken a targonca vagy a polcok sérülése megelőzhető, még akkor is, ha nincs általános sebességkorlátozás az összes polcfolyosóra vonatkozóan. Előnye: nagyobb rakodókapacitás a nagyobb teljesítménynek köszönhetően és nagyobb biztonság az egyenetlen talajú területeken.

Kormányzásrögzítés a folyosón kívül - még azután is, hogy a targonca elhagyja a folyosót, a kormányzás meghatározott távolságra rögzíthető, hogy a raklapokat fel lehessen venni vagy le lehessen tenni. Ez megakadályozza a targonca és az áru sérülését a folyosó elhagyásakor. Előny: nagyobb biztonság a targonca és az áru sérülésének megelőzése révén.

Helyalapú kihúzásrögzítés - a villa meghatározott területeken megakadályozható a polcra történő kihúzás. Ez megakadályozza a meghatározott területeken meglévő akadályokkal való ütközést. Előny: nagyobb biztonság a targonca és az áru sérülésének megelőzése révén.

Helyfüggő kiterjedéscsökkentés - a villa kiterjedése bizonyos mértékig csökkenthető meghatározott területeken vagy a polcfolyosó teljes oldalán. Ez lehetővé teszi az eltérő tájolású és méretű raklapok biztonságos tárolását. Előny: nagyobb biztonság a targonca és az áru sérülésének megelőzése révén.

Helyalapú forgásblokkolás - a villa meggátolható abban, hogy a folyosó egyik oldalára forduljon egy adott területen, a teljes hosszban vagy meghatározott területeken. Ez akkor praktikus, ha az árukat csak a folyosó egyik oldalán lehet tárolni, vagy ha a keskeny folyosókon csak bizonyos pontokon szabadna engedélyezni a pivotálást. Előnye: nagyobb biztonság a targonca és az áruk sérülésének megelőzése révén.

Asszisztens az átadóállomásokhoz - a polcfolyosó előtti átadóállomások pozíciója RFID-címkékkel meghatározható, majd egy gombnyomással előhívható. A targonca ekkor megáll a kiválasztott átadási pozícióban. Előny: nagyobb kezelési kapacitás az állomások közvetlen megközelítésével megnövelt teljesítménynek köszönhetően.

iGo pilóta biztonsága: Médiatár


Letöltések

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Szakértőink bármikor készséggel állnak rendelkezésre, hogy válaszoljanak a portfóliónkkal kapcsolatos kérdéseire.

Töltse ki az űrlapot

A lehető leggyorsabban válaszolunk a kérésére.

Hívjon tanácsadót

Az Ön közvetlen kapcsolata szakértőinkkel.

Kérelem a következő címre: iGo pilot

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot. A lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

Megszólítás*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.