19.01.2022

IFOY-jelölt Hase projekt

Hamburg, 2022. január 20. - Újabb nagyszabású projektünket jelölték az intralogisztika Oscarjára, azaz az IFOY-díj. Mit is kell tudni dióhéjban erről a kiemelkedő projektről? A piacvezető német Hase Safety Group munkabiztonsági termékeket gyárt. Jól megy a vállalatnak, így nemrég szükségessé vált a raktárkapacitás hatékony bővítése és fejlesztése.

Alapos elemzés után a Hase Safety Group a STILL gépei és intelligens intralogisztikai rendszerei mellett döntött. A 10 ezer paletta tárolására alkalmas kibővített raktárban három MX-X iGo rendszerrel üzemeltetett - azaz automatikusan, vezető nélkül működő - keskenyfolyosós komissiózós targonca és négy EXV-SF iGo rendszerű gyalogkíséretű magasemelésű, önvezető targonca dolgozik - éjjel és nappal. A targoncák lítiumion-akkumulátorait 10 ezer négyzetméternyi napelemből származó zöld energiával töltik (ezt is önmaguk a gépek végzik, emberi közreműködést nem igényel a töltés), nincs szükség kábelre sem, a töltők a padlózatban találhatók.

A STILL GmbH mindkét nevezettje sikeresen átment az IFOY előválogatásán és jelölték őket a márciusi dortmundi döntőre. Ezek egyike a STILL innovatív "Descent Speed Regulation" (DSR) asszisztens rendszere, amely még biztonságosabbá teszi a szállításokat a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató új LXT 120-350 és LXW 20-30 sorozatú platós targoncáival és vontatóival.

A DSR a rakománnyal lefelé haladva a járművek sebességét - a felszereltségi szinttől függően manuálisan vagy automatikusan - olyan értékre állítja be, amely megvédi a veszélyes helyzetektől. Ez az egyedülálló rendszer támogatja a sofőrt a rámpákon való biztonságos közlekedésben és egyúttal növeli a kezelési teljesítményt.

Az asszisztensrendszer a DSR Basic, DSR Eco vagy DSR Premium változatban érhető el. Míg a Basic változatban a vezetőnek még manuálisan kell aktiválnia a rendszert, hogy az egy előre beállított maximális értékre csökkentse a sebességet, addig az Eco változatban a rendszer automatikusan aktiválódik lejtőn való lefelé haladáskor, és egy előre meghatározott értékre fékezi a járművet. A DSR Premium verzióval a segédrendszer automatikusan szabályozza a jármű sebességét lejtőn való lefelé haladáskor a lejtő és a vontatott teher függvényében.