17.03.2022

Jó úton járunk

A STILL kétszer is lenyűgözte az olvasókat a "Product of the Year 2022" versenyen.

Hamburg, 2022. március 17. - Az ügyfelek bizalma mellett nincs fontosabb egy vállalat életében a szakma általi elismeréseknél. A "materialfluss" anyagmozgatási- és logisztikai szaklap legutóbbi olvasói szavazásán két díjat is kapott a hamburgi intralogisztikai gyártó és szolgáltató.

A szaklap sorozatban harmadszor szervezte meg azt a közönségszavazást, amelynek keretében az év termékeit keresik. A 2021-ben bemutatott termékek és befejezett projektek 14 kategóriában versenyeztek a szakmai olvasók elismeréseiért. A STILL két kategóriában nevezett, a raktár- és komissziózási technika, valamint a logisztika és szállítás kategóriákba. Előbbiben a STILL OPX iGo neo automatizált komissiózó győzött, utóbbiban a Siemens chemnitzi gyárában tervezett intralogisztikai rendszer nyerte el a szakma tetszését.

A STILL OPX iGo neo A raktár- és komissiózási technológia kategóriában a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató az OPX iGo neo autonóm komissiózógépet nevezte be olyan új intelligens asszisztencia- rendszerekkel, mint az Easy Protect, amely gyakorlatilag garantálja a hatékonyságot és biztonságot. A STILL OPX iGo neo minden lépésnél követi a kezelőjét, és autonóm üzemmódban a feladathoz és a környezethez igazítja a haladási útvonalat, a sebességet és a megállási pozíciókat. Keresztező folyosóknál automatikusan fékez, és szituációsan reagál az akadályokra és az emberekre. Az OPX iGo neo az első olyan komissiózó, amely átfogó gyalogosvédelmi rendszerrel (PPE) van felszerelve, biztonsági lézerszkennerekkel. A STILL Intralogistics Consulting által a Siemens számára kifejlesztett, gyártófüggetlen intralogisztikai koncepciója a második jelölés, amellyel a hamburgi székhelyű vállalat részt vett a materialfluss olvasói felmérésén a logisztika, raktári ingatlanok és szállítás kategóriában és díjat kapott. Ezzel a koncepcióval a Siemens WKC (kombinált technológiával foglalkozó chemnitzi üzem) komissiózási teljesítményét 150 százalékkal növelték. Ennek érdekében a projekt során egy nem bővíthető intralogisztikai területet alakítottak át, hogy a korábban egy másik raktárban tárolt árukat, valamint a komissiózási tevékenységeket is el tudják helyezni. A kihívás az volt, hogy a raklapkapacitást 40 százalékkal, a kisméretű teherhordók kapacitását 240 százalékkal és ezzel egyidejűleg a komissiózási teljesítményt 110 százalékkal növeljék, miközben az alapterület nem változott. Az átszervezés másik célja az volt, hogy a meglévő alapterületre olyan logisztikai rendszert telepítsenek, amely az ügyfelek igényeihez igazodik, ugyanakkor hatékonyabb is. A hatékony helykihasználás érdekében a STILL szakértői egy AutoStore rendszerrel kombinált, magas polcos raklapraktár mellett döntöttek. A díjakat idén is online adják át A két díjat március 16-án virtuálisan adták át Frank Müller, a STILL EMEA régió értékesítési és szervizvezetőjének (Senior Vice President Sales & Service Steering STILL EMEA). "Nagyon örülök, hogy átvehetem ezeket a díjakat. Hiszen egy különösen kritikus zsűri - nevezetesen a materialfluss szaklap olvasói - ítélik oda őket. Annak azonban különösen örülök, hogy a STILL munkatársaink folyamatos magas szintű innovációját ilyen módon is elismerték. Az olvasói szavazás nagyon világosan mutatja, hogy jó úton járunk a fejlesztési munkánkkal és független tanácsadói szolgáltatásainkkal. Szeretném őszintén megköszönni a materialfluss olvasóinak ezt a megerősítést" - hangsúlyozta Frank Müller a díjátadó ünnepség előtt. A díjátadó ünnepségekről készült videókat már szerkesztik, és várhatóan a jövő hét elején közzéteszik a www.materialfluss.de oldalon.