08.02.2022

Új eszközök a szállításban

A STILL bemutatja az új AMR sorozatot ACH a LogiMAT-on

Hamburg, 2022. február 08. - A STILL a LogiMAT kiállításon és vásáron (Stuttgart, május 31. és június 2. között) mutatja be legújabb logisztikai megoldását, az ACH szériát. A kiállításon azt is demonstrálja a hamburgi vállalat, milyen hatékonyan dolgoznak össze az autonóm mobil robotok (AMR) és a szűkfolyosós autonóm targoncák és függőleges szállítók. A komplex megoldás a raktári munka új korszakát hozza el a logisztikában.

Az új AMR szállítók háromféle kivitelben választhatók, 600, 1000 és 1500 kilogramm teherbírással.

Az ACH 06 modell méretei: 956x730x240 milliméter, 600 kilogrammos terhelhetősége révén könnyű áruk szállítására alkalmas. Emelési magassága 270 milliméter, legnagyobb sebessége teherrel 1,5 méter/szekundum. A közepes változat az ACH 10, amelynek méretei: 1182x832x260 milliméter, teherbírása 1000 kilogramm.

A nehezebb áruk szállítására az ACH 15 alkalmas, amely az ACH 10 méreteivel rendelkezik, de 1500 kilogramm terhet cipelhet a hátán. Az ACH 10 és ACH 15 felvevő és kirakó magassága 290 milliméter, teherrel a legnagyobb sebességük 1,2 méter/szekundum.

Az ACH 06 900x900 milliméter területű szállító platformot, az ACH 10 és ACH 15 pedig 1200x1200 milliméter területű platformot vihet. Mindhárom szállítórobot lítiumionos akkumulátorból nyeri az energiát.
<bt> A nemzetközi kiállításon a STILL olyan folyamatokat mutat be, amelyek így vagy nagyon hasonló módon zajlanak nap mint nap szinte minden raktárban vagy gyártócsarnokban: Az alkatrészek, félkész termékek elszállítása a raktárból a további feldolgozásra, majd a visszaszállításuk és a késztermékek végső tárolása. Minden olyan folyamat, amely korábban nagyon időigényes és/vagy munkaigényes volt, az optimalizált munkafolyamatoknak köszönhetően most sokkal költséghatékonyabbá és hatékonyabbá tehető.

"Ezt a folyamatoptimalizálást a munkamegosztás új formájával érjük el, amelyben minden gép pontosan azokat a feladatokat veszi át, amelyekre optimalizálták. Az automatizált függőleges szállítószalag tárolja vagy veszi ki az árukat a magasraktárban, új automatizált mobil robotjaink pedig a vízszintes szállítást végzik. Nagyon kompakt méreteiknek köszönhetően sokkal jobban manőverezhetőek a raktárban vagy a gyártócsarnokban, és így a gyártás szinte bármelyik pozíciójába könnyedén eljuthatnak - egészen a gyártósoron dolgozó munkásig" - magyarázza Torsten Wiecker, a STILL EMEA márkamenedzsment alelnöke.

Számos alkalmazási lehetőség

Ezek a tulajdonságok teszik a STILL AMR rendszereket ideális megoldássá az áruk automatizált, vízszintes szállításához. A legmodernebb érzékelőtechnológiának köszönhetően az innovatív ACH sorozat önállóan, proaktívan és biztonságosan mozog a raktárban - akár emberekkel és más targoncákkal vegyes üzemben is.

A járművek a legkülönfélébb rakományhordozókat szállítják a platójukon, és az átrakodási pontok széles skálájához igazíthatók. Az AMR az igényektől függően önállóan vagy az üzemeltetők különböző szoftverrendszereihez való csatlakozáson keresztül működik.

Az AMR járművek a környezetvédelem terén is kiemelkednek. A klasszikus automatizált raktári megoldásokhoz képest jelentősen alacsonyabb önsúlyuknak köszönhetően energiafogyasztásuk érezhetően csökken. Emellett beszerzési, üzemeltetési és karbantartási költségeik is nagyon alacsonyak. Ezért nagyon költséghatékonyan integrálhatók a meglévő környezetbe és rendszerekbe. A jó skálázhatósággal és a magas biztonsági színvonalukkal együtt az ACH sorozat számos iparág számára kínál vonzó belépési lehetőséget az automatizálásba, pl. a gyártás alkatrészellátásában, az autóiparban, a logisztikában, az orvosi gyártásban, a ruházati vagy elektronikai termékek gyártásában vagy az e-kereskedelemben.</bt>