Blue-Q= IQ

az intelligens vezérlője a gazdaságosságnak és környezetvédelmi felelősségnek.

A STILL Blue-Q-ja egy újabb jele a folyamatos előremutató, innovatív és hatékony ötleteknek és azok megvalósításának.


Hogyan működik a Blue-Q ?

Blue-Q

Gombnyomásra bekapcsolódik a targoncán a Blue-Q hatékonysági mód (kék gomb). A meghajtás intelligens funkció görbéjének optimalizációján keresztűl pontosan ott történik energia megtakarítás ahol ez a munkafolyamatokat ez nem korlátozza semmiben.

Miért hasznos a Blu-Q ?

Blue-Q Display

A használat és gépfelszereltség szerint az energiafelhasználásban 10 és 20 % közötti megtakarítás érhető el. Ez egy 1,6t elektromos targonca esetében 5 éves 3 műszakos üzemmód esetén 2.500,– €-t jelent. Nem is számolva a további költségcsökkentő hatásokkal mint az alacsony kopással, az akkumulátor hosszabb élettartamával és a töltésenkénti növelt használati idővel.

Az elektromos áram előállítása csökkenti a CO2 kibocsátását is, mivel ahol kevesebb energiára van szükség ott kevesebb is termelődik.

De a Blue-Q mód nem csak a menettulajdonságokat befolyásolja, hanem az elektromos fogyasztók intelligens lekapcsolását is végzi. Pontosan ezek a mellékfogyasztók azok amelyek összességében kialakításonként és használatonként akár 35 % energiarészt is képviselhetnek (Elektromos tartgonca) az összes energiafogyasztásból.